Whatsapp 👩🏻‍💻 06 11197670 post@somethingilse.nl

  —-Call to Action

 

Vergeet het doel achter je eBook niet! Welke actie wil jij de lezers laten maken nadat ze je eBook hebben gelezen?

  • Wil je ze maandelijks je nieuwsbrief kunnen sturen?
  • En was het e-mailadres voor nu voldoende?
  • Bied je binnenkort een workshop of training aan waaraan ze kunnen deelnemen? Met korting misschien?
  • Verkoop je producten uit je eBook en geef je een kortingscode bij de eerste bestelling?
  • Start er binnenkort een online programma over de methode uit je eBook?
  • Geef je een voorstelling waar kaarten voor beschikbaar zijn?
  • Maak je je nieuwe website of aanbod kenbaar?
  • Begin je een challenge?

Er zijn tal van mogelijkheden. Dit marketingtooltje noem je een Call to Action. Welke vervolgstap bied jij je lezers aan wanneer ze jouw eBook hebben gelezen? In de vormgeving geef je duidelijk aan waar en hoe je je lezers aanzet tot actie door bijvoorbeeld een knop te ontwerpen, of door extra afbeeldingen/illustraties te plaatsen die de Call to action versterken.

Verwerk een Call to Action in je eBook.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een Call to Action te verwerken in je eBook, hoe creatiever of interactiever, hoe leuker!

In het ontwerp van je eBook zet je de Call to Action op een duidelijke plek op je pagina. Het liefst in het voorwoord of nawoord of allebei ;-). En ook de footer/de onderkant van de pagina’s is een uitstekende manier om een Call to Action naar je website te plaatsen.
In de begeleidende mail kun je dezelfde Call to Action gebruiken.

Het nawoord

In het nawoord van je eBook bedank je je lezer voor het lezen downloaden van je eBook. Je laat duidelijk weten wat de vervolgstappen kunnen zijn voor de lezer en/of je vraagt om feedback, of een reactie. Je geeft je lezer de mogelijkheid contact met je op te nemen door je contactgegevens te benoemen en bijvoorbeeld de icoontjes van je social media kanalen te delen. Het nawoord is dus ook een mooie gelegenheid diverse Call to actions te benoemen.

 

Bestel het superdikke werk- notitie- inspiratie- & DIY eBook- doeBoek en start met jouw eBook!

Wil jij leren hoe je zelf jouw eBook schrijft en maakt? In dit uitgebreide inspiratie werkboek leg ik je alles uit! In 5 uitgebreide stappen behandel ik alle in's en outs over het schrijven en vormgeven van een eBook, het maken van een gratis weggever of digitale werkboeken voor bijvoorbeeld een online programma. Ik leg uit waarom een goed eBook ontwerp waardevol is voor jouw onderneming. Hoe je je eigen huisstijl creëert èn hoe je deze verwerkt in je eBook (denk aan kleur, afbeeldingen en lettertypes). Hoe je er voor zorgt dat jouw ontwerp een unieke look & feel krijgt, op zo'n manier dat je dit voor ieder ander ontwerp weer opnieuw kan gebruiken.

ebook inspiratieboek