Whatsapp 👩🏻‍💻 06 11197670 post@somethingilse.nl

Ebook, boek, les- & Werkmodules

 vormgeving van je Ebook en/of werkboeken/lesmodules voor je (online training) kun je gerust aan mij overlaten. Ik heb tientallen eBooks en/of weggevers gemaakt en nog meer series lesmodules voor online programma’s, workshops en challenges.

Ik vind het superleuk om in jouw materiaal te duiken en mee te denken hoe we het zo tof mogelijk èn werkbaar er uit laten zien.

We hebben natuurlijk eerst contact via mail of zoom/skype/telefoon om je wensen door te spreken en/of wanneer je eerst mijn uitgebreidde portfolio wil zien, laat het me weten dan geef ik je daar toegang toe. Hier staan niet alleen de covers in maar ook de vormgeving van de inhoud.

Als je snel(ler) wil starten is het enige wat ik van je nodig heb je tekstdocument, je huisstijlgegevens en het beeldmateriaal wat je wil gaan gebruiken. Natuurlijk geef ik je advies en denk ik met je mee. Ik bekijk nauwkeurig je logo en/of je website voor extra elementen en misschien heb je wel extra materiaal wat ik kan bekijken (op papier of digitaal), zodat alle elementen terug kunnen komen in de vormgeving. Wanneer je extra elementen zoals pijltjes, hartjes, icoontjes en of visuals o.i.d. nodig hebt, leuk! Ik ben lid van diverse rechtenvrije ‘stock’ afbeeldingsbibliotheken waar we (samen) in kunnen kijken. Ook weet ik de juiste fotografen en/of gratis stockphoto sites te vinden.

Jouw eBook komt straks helemaal overeen met jouw huisstijl en/of wat jij wil uitstralen.

Hoe lang ben ik bezig met jouw eBook en hoe bereken ik de prijs?

Ik maak jouw eBook per pagina in het grafisch ontwerpprogramma Indesign. Mijn tarieven en tijd bereken ik per pagina. Natuurlijk krijgt jouw eBook één look & feel maar vergelijk het met een tijdschrift of krant, geen pagina is exact hetzelfde.

Ik ga graag zorgvuldig te werk, vormgeven is geen kwestie van tekst knippen en plakken, sausje er overheen en klaar. Ik maak graag mooie eBooks, die er ook afgedrukt tof èn verzorgd uit zien.
Heb je uitgebreidde tabellen of moeten er extra visuals, infographics of illustraties gemaakt worden? Dan ben ik met die pagina’s langer bezig.

Vind ik juist leuk (!), maar wanneer we gaan samenwerken of wanneer je vooraf een specifieke offerte voor de vormgeving van jouw eBook en/of werkboek wil dan krijg ik graag inzage in (een gedeelte) van jouw tekstdocument.
Ik houd rekening met lettertypegrootte van het teksdocument en de ruimte die je misschien apart hebt gehouden voor invulruimte en/of afbeeldingen. Het is alleen om geinspireerd te worden (;-)) en te bepalen hoe we jouw werk het best en het snelst van schets naar schitterend kunnen vormgeven.

Jouw ebook van schets naar Schitterend!

 

Bij de tarieven onderaan deze pagina krijg je een idee hoe een offerte opgemaakt kan worden.

Maak je lesmodules voor je online programma dan kan ik me voorstellen dat je nog niet helemaal weet hoe de laatste werkboeken er qua tekst uit komen te zien. Ik snap dat de inhoud jouw focus heeft!
Dus, no problem, daar heb ik ervaring mee, en daar  maken we afspraken over. Sommige opdrachtgevers hebben alle werkboeken in één keer klaar. Maar de meesten leveren de tekst voor het werkboek één week voor de lancering op.

Nadat je eBook of werkboek is opgeleverd volgen er correctierondes, logisch! Na het vormgeven ziet je kale tekstdocument er heel anders uit.

Alleen maar leuker en beter als het goed is! Maar we ontdekken altijd nog (spel) foutjes, of verschuivingen in de vormgeving, en soms wil je toch liever een betere foto en/of een extra accentje op een andere plek.

Ik ga er vanuit dat voordat je je tekstdocument aanlevert de eerste spelling en grammatica rondes wel al gedaan zijn!

Tip!

Vraag ook iemand anders om mee te kijken, vooral op spelling en grammatica, maar ook op The Look! Ik lees met een vormgevers-oog, niet als redacteur. Wanneer ik een foutje in de tekst tegenkom pas ik het natuurlijk aan of overleg ik met je, maar ik verwacht van jou ook een controle op mijn werk :-)! Een derde persoon ziet vaak allebei tegelijk!

Wat is eigenlijk het verschil tussen een eBook, een werkboek, werkbladen en of modules?

Een eBook is één product, en bestaat alleen uit tekst en informatie over één onderwerp.

Een werkboek komt meestal bij een cursus, online programma en/of eBook en heeft meerdere interactieve elementen voor de gebruiker, bijvoorbeeld invulvakken waar de gebruikers tekst in kunnen plaatsen.

Werkmodules of -lessen zijn vaak ‘kleine werkboeken’ met maar een paar pagina’s die in een reeks passen, bijvoorbeeld een training die uit 12 lessen/weken bestaat, bij elke les of module hoort een werkblad of een klein werkboek.

Klaar voor jouw eBook en/of lesmodules?
Ik ben benieuwd naar je al jouw ideeën en sta open voor alle vormen en/of mogelijkheden!

Stuur me gerust een bericht voor meer informatie, de link naar mijn (uitgebreide) portfolio en/of een offerte. Hieronder vind je een aantal coverfoto’s van mijn laatste eBooks. (En oh ja, een mock up-3d plaatje van je eBook krijg je er ook bij!)

Do it Yourself
Online programma

Start met jouw ebook!

Wil jij het vormgeven van je eBook niet uitbesteden maar het veel liever zelf doen?

In mijn online programma leer ik je alle tips, tools & tricks die je nodig hebt om zelf jouw eBook vorm te geven in het gratis ontwerpprogramma Canva!

Do it Yourself
Online programma

Start met jouw ebook!

Wil jij het vormgeven van je eBook niet uitbesteden maar het veel liever zelf doen?

In mijn online programma leer ik je alle tips, tools & tricks die je nodig hebt om zelf jouw eBook vorm te geven in het gratis ontwerpprogramma Canva!

Blogs over ebooks

Eerste hulp voor inspiratie

Eerste hulp voor inspiratie

k weet door ervaring wat het je kan ‘kosten’ om een eBook te maken, je moet aan zoveel dingen denken! Je vraagt je misschien af of jouw eBook wel goed genoeg is en of de inhoud wel klopt. Is het te veel informatie? Of juist te weinig? Is de informatie wel relevant en is die foto van jezelf niet heel stom…

Lees meer
Call to Action

Call to Action

  ----Call to Action   Vergeet het doel achter je eBook niet! Welke actie wil jij de lezers laten maken nadat ze je eBook hebben gelezen? Wil...

Lees meer
Hoe maak je een eBook?

Hoe maak je een eBook?

Hoe maak je een eBook? Voordat je start met het maken van jouw eBook, is het belangrijk te weten wie je bent en waar je voor staat, dit komt tot...

Lees meer
Een eBook als gratis weggever

Een eBook als gratis weggever

Een eBook als gratis weggever op je website aanbieden is een toffe tool om online meer klanten en/of geïnteresseerden naar je toe te trekken, maar het werken aan je eBook helpt je ook om meer om nog meer vorm te geven aan de unieke look & feel van jouw onderneming.

Ik ervaar zelf dat wanneer je zelf je eBook of weggever kan maken, dat een enorme boost aan creativiteit en inspiratie geeft. Je focus wordt steeds scherper en het wordt steeds leuker om te doen waar je goed in bent en dat ook te vertalen naar (de inhoud) van je eBook en de uitstraling van jouw bedrijf.

Lees meer
Lijstje voor later!

Lijstje voor later!

Bij het maken van een eBook is het belangrijk rekening te houden met “de rollen” die het schrijven en vormgeven van een eBook met zich meebrengt. Wat komt er allemaal bij kijken? Ga je zelf alles doen of schakel je hulp in? Wie zou je om hulp kunnen vragen ? Zet alle ‘rollen’ eens op een rijtje! Hoeveel tijd schat je in kwijt te zijn per onderdeel? In mijn online programma Start met jouw eBook vertel ik je alles over de rollen die je aan moet kunnen nemen bij het schrijven van een eBook.

Lees meer
Wat levert een ebook op?

Wat levert een ebook op?

Wat levert een eBook je nou eigenlijk op?   Zichtbaarheid en expertstatus Een goed eBook levert je meer zichtbaarheid op. Als jouw waardevolle...

Lees meer
Onderwerpen voor je eBook

Onderwerpen voor je eBook

Onderwerpen voor je eBook. Je hebt besloten een eBook te schrijven, misschien is daarbij wel de allermoeilijkste keuze... waar ga je je eBook over...

Lees meer
Wat is een eBook eigenlijk?

Wat is een eBook eigenlijk?

Wat is een eBook? Een eBook is een digitaal document, boek of magazine dat je leest op een elektronisch apparaat. Dus op je mobiele telefoon, op je...

Lees meer
Het perfecte eBook!

Het perfecte eBook!

Stap 2 'Het perfecte eBook Deze week luisterde ik naar de podcast van Ruud de Wild met de bekende fotograaf William Rutten. Jurylid in in het TV...

Lees meer

Een greep uit ‘mijn’ laatste ebooks & werkboekenserie:

Berdien Renes
Bybird.nl

Berdien Renes
Bybird.nl

Evelyn Koelewijn
onbeperktpuur.nl

Marjella & Martine
jegeboorteinkaart.nl

Thomas Dijkhuizen
verrassendvietnam.nl

Berdien Renes
iov Bybird.nl

Elske Kolkman-Meisjescoach
fiederelske.nl

Arnout Ruitenberg
arnoutruitenberg.nl

Nina Hamburger
intuietienextlevel.nl

Danielle de Jong
onlinemarketingmetimpact.nl

Complimenten inspiratieboek
complimentenspel.nl

Aike Borghuis
aikeborghuis.nl

VAschool- Hanneke Wessel
vaschool.nl

Tom Rosens
hondleiding.nl

Eveline Ruitenberg
kinderenbeterbegrijpen.nl

Brenda van Denter
13-wekenprogramma.nl

Tarieven  Ebook & Website

Prijzen zijn excl. BTW

Veelgestelde vragen

Waar laat jij je bestanden afdrukken?

Ik werk met verschillende ofline èn online drukkers. Goedkopere en duurdere, net wat beter is voor het product wat geleverd moet gaan worden. Inmiddels heb ik ervaring met diverse drukkers en is het zoeken naar goedkope offertes een ware sport geworden.

Kan ik mijn eBook printen?

Ja, je ontvangt van mij een PDF bestand. Dit kun je op iedere printer (laten) uitprinten.
Wil je je bestand bij een (online) drukker laten printen, laat het me dan weten, dan houd ik in de basis vormgeving rekening met het formaat en de marges die je bestand dan nodig hebben.

Ik wil een echt boek van maken van mijn eBook of werkboeken? Kan dat?

Jazeker! Wanneer je dit plan al hebt voordat we aan je eBook werken kan ik er gelijk rekening mee houden. Maar wanneer je dit later besluit kunnen we gebruik maken van hetzelfde bestand. Er zijn er een aantal  technische aanpassingen nodig om je eBook ook als echt boek te laten drukken.
Een paar maar-en:

Het formaat moet wel kloppen en passen met het afdrukformaat. Niet dat je van een liggend formaat naar een staand formaat wil, dan betekend het dat het opnieuw vormgegeven moet worden.

Je afbeeldingen moeten van goede resolutie zijn. (op een scherm vallen lage resoluties wel mee, op papier is dit veel duidelijker te zien.).

Wanneer je je eBook of lesmodules wil laten afdrukken bij een (online) printshop kun je contact met me opnemen om de aanpassingen door te spreken.

Kun je mijn eBook of werkboeken ook in een ander programma maken?

Ik bied drie opties:

1. Je besteedt je eBook volledig uit;
Ik maak jouw eBook in Indesign, je ontvangt volledig professioneel opgemaakte PDF’s.

2. Je schaft mijn online training ‘Start met jouw eBook ‘ aan, dan leer ik jein vijf (uitgebreidde) online lessen hoe je het zelf kan doen middels een vijf stappenplan. Met een speciale module voor werkboeken.

3. Je koopt een strippenkaart van 5 uur. Dan maak ik in deze tijd, in jouw eigen (ingerichte) Canva Pro account een template voor jouw eBook of werkboek volgens mijn
5 stappenplan. Ik geef je tips en trics die je kan gebruiken om jouw eBook interactief te maken. Heb je geen Canva Pro account dan bespreken we je wensen en mogelijkheden voor een gratis account.

Maar, let wel… In indesign heb ik echter meer en professionelere mogelijkheden. Canva is een top programma maar biedt bij lange na niet alle mogelijkheden die ik wel voor je kan vormgeven in Indesign.

Een combinatie van bovenstaande opties is mogelijk en kunnen we samen bespreken.
Bijvoorbeeld een template in Canva & instappen in het online programma.

Welke bestanden krijg ik na afloop?

Je krijgt van mij een hoog resolutie PDF bestand. Maar wel geschikt gemaakt om te versturen via email (zo min mogelijk mb zonder kwaliteitsverlies). De 3d cover krijg je aangeleverd als een JPEG afbeeldingsbestand en als PNG bestand (met transparante achtergrond). Wil je een afbeelding van de pagina’s van je eBook! Dit kan ik ook voor je verzorgen.

Kunnen er nog extra kosten bijkomen?

In principe niet, maar dit overleg ik vooraf met je. Er kunnen extra kosten bijkomen wanneer:

Je afbeelingen/illustraties wil gebruiken die niet gratis zijn.
Je lettertypes wil gebruiken die niet gratis zijn.

Of wanneer je correcties en wijzigingen na afloop zo groot zijn dat ik er meer dan 15 minuten mee bezig ben. Ik bereken dan mijn uurtarief en/of je koopt een strippenkaart.

Ik heb geen afbeeldingen, kan ik deze googlen?

Nee, je mag niet zo maar foto’s, tekst en/of afbeeldingen van het internet plukken. Je hebt te maken met auteur en copyright rechten. Ik maak gebruik van een digitale bibliotheek waar ik lid van ben, van gratis stockphotos of ik koop mijn afbeeldingen/illustraties online of van een fotograaf.

Aan welke kwaliteit moeten mij afbeeldingen voldoen?

In principe zijn fotos met je telefoon goed bruikbaar. Echter wanneer je ze verstuurd, en/of van internet of een tekstdoc verstuurd en/of afhaalt, een filter hebt gebruikt en/of op een andere manier bewerkt (dan door een professional) dan kan de kwaliteit drastisch naar beneden gaan. Lever de afbeeldingen zo groot en scherp mogelijk aan als jpeg of PNG bestand (logo’s als EPS of AI wanneer je die hebt). Dan kan ik ze ook voor je bewerken knippen. 
Let ook op het formaat, een liggende of staande foto moet voldoende ruimte hebben om geknipt te kunnen worden. 

Wat heb je van mij nodig wanneer ik met je wil samenwerken?

Alles wat ik nodig heb ik een korte introductie van wie je bent en wat je gaat aanbieden.
Je planning
Je tekstdocumenten  (zo kaal mogelijk opgemaakt) maar wel geredigeert.

Je huisstijlgegevens
Het beeldmateriaal wat je wil gebruiken en/of ideeen daar over.

Je website adres of (schermafbeeldingen van de huisstijl van je online programma).

Do You want Something Ilse?

Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw ideeën en wensen. Laat je ze weten?