Whatsapp 👩🏻‍💻 06 11197670 post@somethingilse.nl

Een eBook voor jouw onderneming.

Wanneer je een eigen onderneming hebt, zoek je naar manieren om bekend te worden en te blijven bij je doelgroep; je wilt aan de slag, opdrachten, klanten en/of bezoekers toch? Je wilt dat mensen weten dat jij er bent! Je wilt makkelijk te vinden zijn en er uitspringen met wat jij te bieden hebt!

Misschien heb je een ondernemersplan? Een missie, visie, logo.. Heb je visitekaartjes gemaakt of flyers uitgedeeld? Je hebt een mooie duidelijke website en gebruikt (social) media kanalen waar je jezelf en al jouw diensten en producten aan je publiek presenteert?

Er zijn allerlei methodes, (technische) adviezen (en regels) om een bezoeker op een website goed en overzichtelijk te informeren en rond te leiden op een website. Je hebt je website zo ingericht dat alles er op staat: wie jij bent, wat je te bieden hebt en waarom je graag wil dat mensen jouw product kopen, jouw praktijk bezoeken of jouw diensten afnemen. Kortom, klant worden. Bezoekers krijgen een goede indruk van jou en je diensten en je bent goed vindbaar.

Maar … als jouw bezoeker/potentiële klant van je website wegsurft, is het door het grote online aanbod niet zeker of diegene ook weer bij jou terug komt en/of dat je weer opnieuw gevonden wordt. Door ‘vluchtig’ surfgedrag is het best lastig op te vallen in de grote online wereld.

Daarnaast ben je ook druk met het organiseren van je praktijk, je eigen onderneming, je werk, gezin en ontbreekt het je aan de tijd om iedere week je website bij te houden, je statistieken van je vindbaarheid te bekijken, berichten te plaatsen en/of content te schrijven.

Natuurlijk kun je je (fysieke) promotiemateriaal in je directe omgeving wel verspreiden via je klanten en kennissen, zoals een flyer of een brochure of een aankondiging op een poster. Dit werkt nog steeds goed, want mond op mond reclame is de beste reclame die je kan hebben. Maar je bereik is dan vooral binnen een kleiner netwerk.

Het drukken van flyermateriaal een prijzige manier van marketing wanneer je een groter bereik wilt. Daarnaast heb je niet altijd in de hand wat er met je flyers/visitekaartjes gebeurt als je ze verspreidt via de krant, of neerlegt en ophangt bij de bibliotheek, het gezondheidscentrum of supermarkt. Vaak wordt dit één keer in de maand opgeruimd en weggegooid. En sowieso…Hoe vaak kijk jij nog op de prikborden in gemeenschappelijke ruimtes?

 

Digitale goodiebag

Een eBook (als gratis weggever) aanbieden is een snelle en makkelijke manier om je (online) geïnteresseerden te informeren over jouw diensten en aanbod. Een waardevolle manier om je bezoekers ‘te trakteren’ op extra informatie. Met als onderliggende gedachte, klanten warm(er) maken voor jouw aanbod en/of diensten voordat ze weer weg ‘surfen’.

 

Voor een schitterend eBook gebruik je software die tekst en beeld ‘easy’ kan combineren en verwerken. Zodat het leuk wordt om te lezen, te bekijken en (vooral) om te maken!

Ken je het ‘gratis’ ontwerpprogramma ‘Canva’? Ideaal! 😍

Bestel het superdikke werk- notitie- inspiratie- & DIY eBook- doeBoek en start met jouw eBook!

Wil jij leren hoe je zelf jouw eBook schrijft en maakt? In dit uitgebreide inspiratie werkboek leg ik je alles uit! In 5 uitgebreide stappen behandel ik alle in's en outs over het schrijven en vormgeven van een eBook, het maken van een gratis weggever of digitale werkboeken voor bijvoorbeeld een online programma. Ik leg uit waarom een goed eBook ontwerp waardevol is voor jouw onderneming. Hoe je je eigen huisstijl creëert èn hoe je deze verwerkt in je eBook (denk aan kleur, afbeeldingen en lettertypes). Hoe je er voor zorgt dat jouw ontwerp een unieke look & feel krijgt, op zo'n manier dat je dit voor ieder ander ontwerp weer opnieuw kan gebruiken.

ebook inspiratieboek