Whatsapp 👩🏻‍💻 06 11197670 post@somethingilse.nl
Ilse in bus

 Eerste hulp voor inspiratie

Ik weet door ervaring wat het je kan ‘kosten’ om een eBook te maken, je moet aan zoveel dingen denken! Je vraagt je misschien af of jouw eBook wel goed genoeg is en of de inhoud wel klopt. Is het te veel informatie? Of juist te weinig? Is de informatie wel relevant en is die foto van jezelf niet heel stom…

Misschien stelt het je gerust. Je wilt niet weten hoe vaak ik de oplevering van een eBook (planning) heb moeten uitstellen omdat een opdrachtgever toch nog extra informatie wilde aanleveren of dat er extra aanpassingen volgden aan de inhoud. Er wordt vaak eindeloos aan de inhoud geschaafd of er komen toch nog nieuwe foto’s aan, de titel is niet duidelijk genoeg of er gaat toch nog een keer een tekstschrijver naar kijken….

Allemaal herkenbaar denk ik? En ik snap het ook!

Jouw eBook moet natuurlijk shinen!

Ik geef je graag wat TIPS voor inspiratie

  • Loop je vast op wat voor gebied dan ook, tekst, vormgeving of inhoudelijk? Zoek inspiratie op, ga bij je zelf te rade waar je blij van wordt en waar je je ideeën van krijgt. Vaak is dat weg van je scherm en op zoek gaan naar ontspanning. 
  • Het helpt mij om door tijdschriften te bladeren, of in een boekwinkel te neuzen. Even de Hema of de Flying Tiger induiken, direct inspiratie. Ik stop in ieder geval met puzzelen en schuiven achter de computer. Een douche of even naar buiten voor een wandeling helpt ook. En serieus, ik krijg of zie ideeën vaak zo op een presenteerblaadje aangereikt worden. Op een product, in een artikel, in een tijdschrift. Probeer het eens. 
  • Het helpt ook om een paar printjes te maken. Wanneer je een paar pagina’s in je handen hebt en je voelt, ziet en leest het op papier, dan zie je dingen die je op je scherm gewoon niet ziet of leest.

In  de training Start met jouw Ebook  geef ik je nog veel meer tips ter inspiratie!

” Neem een pauze. Neem de tijd voor je ontbijt, lunch of diner, klap in ieder geval je scherm dicht voor minimaal 15 minuten! “

” Pinterest is ‘instant’ inspiratie. Zoek heel specifiek op trefwoorden of pin lekker in de rondte
(Even geen werk? Pin je volgende uitje of vakantie?) “

” Ga heel even een blokje om, ook al heb je geen tijd.. Bewegen, fietsen of een wandeling in de frisse lucht maakt je hoofd direct fris.
En als je er eenmaal uit bent merk je dat je ineens weer ruimte en tijd voelt. “

Bestel het superdikke werk- notitie- inspiratie- & DIY eBook- doeBoek en start met jouw eBook!

Wil jij leren hoe je zelf jouw eBook schrijft en maakt? In dit uitgebreide inspiratie werkboek leg ik je alles uit! In 5 uitgebreide stappen behandel ik alle in's en outs over het schrijven en vormgeven van een eBook, het maken van een gratis weggever of digitale werkboeken voor bijvoorbeeld een online programma. Ik leg uit waarom een goed eBook ontwerp waardevol is voor jouw onderneming. Hoe je je eigen huisstijl creëert èn hoe je deze verwerkt in je eBook (denk aan kleur, afbeeldingen en lettertypes). Hoe je er voor zorgt dat jouw ontwerp een unieke look & feel krijgt, op zo'n manier dat je dit voor ieder ander ontwerp weer opnieuw kan gebruiken.

ebook inspiratieboek