Whatsapp 👩🏻‍💻 06 11197670 post@somethingilse.nl

Lijstje voor later!

Bij het maken van een eBook is het belangrijk rekening te houden met “de rollen” die het schrijven en vormgeven van een eBook met zich meebrengen.

Wat komt er allemaal bij kijken bij het vormgeven van een eBook? Heb je een idee?
Ga je zelf alles doen of schakel je hulp in?
Wie zou je om hulp kunnen vragen?
Zet alle ‘rollen’ eens op een rijtje die je kunt bedenken eens op een rijtje. Begin met het schrijven van je eBook en denk ook aan de tekstcontrole die daar bij hoort. heb je al een bibliotheek met afbeeldingen verzameld die je wil gaan gebruiken, ga je zelf foto’s maken, of laat je dit doen?

Probeer je voor te stellen wat je allemaal nodig hebt en hoeveel tijd je je kwijt denkt te zijn per onderdeel.

Schrik je van alle rollen die je hebt bedacht? Kan ik me voorstellen! Het scheelt als je je er vooraf van bewust bent. Focus en richt je daarom op één onderdeel tegelijk! Volg je planning en stap heel bewust in de rol waar je op dat moment mee aan de slag gaat!

Is dat schrijven?
Dan ga je schrijven, gewoon lekker weg typen of misschien wel met pen en papier. Laat je tijdens het schrijven ook niet verleiden om toch te gaan experimenteren met verschillende lettertypes die je wilt gaan gebruiken. Dat komt later, dat is voor de ‘rol van vormgever’. Even geen goedlopende zinnen? Of weet je niet hoe een woord gespeld moet worden? Komt later. Dat is voor de redactie.

Probeer per rol tijd in te plannen. Zodra je gaat googlen beland je in je e-mails van die dag en ben je iets anders aan het doen. Lekker aan het vormgeven en op zoek naar een afbeelding die je er bij wilt plaatsen? Surf je toch nog even snel naar een websites met gratis foto’s? Niet doen, straks mag je een mapje foto’s gaan klaarzetten.
Ondertussen een ander briljant idee hebben en voor je inspiratie nog even naar Pinterest of Instagram? Een uurtje (of twee) later en je hoofd zit vol met ideeën, je computer werkt niet meer mee of heeft niet opgeslagen waar je mee bezig was.

Aaaargh…Je bent moe, je hebt niet af wat je af wilde hebben en je moet nog boodschappen doen…. Laat voor vandaag maar weer even zitten… Morgen begin je weer opnieuw….

Herkenbaar?

Focus je op wat je op dat moment te doen staat en laat je niet afleiden. Zet desnoods een timer en zet alles om je heen uit. En popt er toch een leuk idee of gedachte op? Leg altijd een notieboekje naast je neer! Ik noem het mijn lijstje voor later. Het is dan wel uit je hoofd en je bewaard je leuke inspiratie voor later!

Het Lijstje voor later!

In mijn online programma Start met jouw eBook en in mijn ebook-inspiratieBoek vertel ik je alles over de rollen die er komen kijken bij het schrijven van een eBook. Meer info vind je hier!

Bestel het superdikke werk- notitie- inspiratie- & DIY eBook- doeBoek en start met jouw eBook!

Wil jij leren hoe je zelf jouw eBook schrijft en maakt? In dit uitgebreide inspiratie werkboek leg ik je alles uit! In 5 uitgebreide stappen behandel ik alle in's en outs over het schrijven en vormgeven van een eBook, het maken van een gratis weggever of digitale werkboeken voor bijvoorbeeld een online programma. Ik leg uit waarom een goed eBook ontwerp waardevol is voor jouw onderneming. Hoe je je eigen huisstijl creëert èn hoe je deze verwerkt in je eBook (denk aan kleur, afbeeldingen en lettertypes). Hoe je er voor zorgt dat jouw ontwerp een unieke look & feel krijgt, op zo'n manier dat je dit voor ieder ander ontwerp weer opnieuw kan gebruiken.

ebook inspiratieboek