ONLINE TRAINING

Ontwerp zelf  jouw ebook!

Van Schets naar Schitterend!

In deze online training laat ik je in vijf stappen ontdekken èn zien wat je nodig hebt om jouw eBook zelf te schrijven èn vorm te geven in het (gratis) ontwerpprogramma Canva!

Jij bent druk bezig met het werken aan je onderneming of lekker aan het genieten van je vrije tijd en ‘online’ werkt jouw eBook voor jou! Als gratis weggever of als een verkoopproduct, een eBook of gratis download op je website helpt je meer bereik en meer zichtbaarheid te creëren.

Een digitale ‘goodiebag’ vol met toffe inhoud die jouw websitebezoeker net iets langer vasthoudt op je website of een ‘digitale’ herinnering die je als ‘printable’ kadootje aanbiedt aan je (toekomstige) opdrachtgevers en/of klanten.

Hoe tof als jij zelf je eBook maakt, met jouw energie en jouw unieke look & feel!

Zorg dat je op een toffe manier iedereen met jou kennis laat maken op een manier die helemaal bij jou en je ideale klanten past. Vertel en schrijf jouw verhaal, laat je zien èn maak contact met je (online) bezoekers door een eBook of weggever aan te bieden!

Aan het eind van de training heb je eBook of gratis weggever voorzien van een tof design, wat helemaal bij jou past! Je maakt indruk met zowel inhoud als de look en feel van jouw eBook!

En het tofste is…. jouw zelf gecreëerde look & feel zet je zo weer in voor al jouw andere ontwerpen. Je flyers, ansichtkaarten, Instagram of Facebook berichten, email-headers, et cetera..

In deze online training leer je in meer dan 8 werkboeken en (video) lessen hoe jij je eBook zelf kunt ontwerpen. Het word je duidelijk aan welke voorwaarden een goed eBook moet voldoen. Zodat jouw eBook een succesvol en graag gedownload document kan worden!

Ik deel al mijn tips, trics & tools die ik heb opgedaan in het maken van meer dan 150 eBooks en series lesmodules/werkboeken voor allerlei verschillende succesvolle opdrachtgevers! In vijf stappen, dagen of weken kun jij jouw eBook tiptop online hebben staan!

Van Schets naar Schitterend!

Eerst denk je goed na over het doel van je eBook.
Je bedenkt een helder onderwerp met een stevige titel en je maakt een sterke Call to Action. Daarna creëer je je hele eigen huisstijloverzicht, je leert kleuren, lettertypes en afbeeldingen passend te combineren. Zodat je je huisstijl keer op keer opnieuw in kan zetten voor bijvoorbeeld je social media posts, je flyer of visitekaartje of je volgende eBook.

Je kent na afloop alle in’s en outs van het gratis ontwerpprogramma Canva èn je weet hoe je je eBook kan lanceren èn presenteren op je website en social media!

You can Canva do it!

Na afloop van de training een duidelijk template van jouw huisstijl in handen en weet je die voor meerdere ontwerpen in te zetten. Wil je geen eBook maken maar ben je benieuwd hoe je een interactief en digitaal invulbaar werkboek maakt of een serie lesmodules voor je online programma? Dit staat allemaal in een aparte les beschreven en komt dus ook uitgebreid aan bod.

Jouw wensen!

Jij wil al een tijdje een eBook als gratis weggever maken,
je wil het ook graag zelf maken alleen weet je niet precies hoe en … waar je moet beginnen…

Jouw informatie komt veel beter tot zijn recht in een tof opgemaakt bestand.

Een mooi opgemaakt bestand geeft je inspiratie om nog meer eBooks, werkboeken en/of gratis weggevers te maken want je hebt een duidelijk template gemaakt waar je tevreden over bent.

Je maakt gebruik en krijgt overzicht in diverse gratis online vormgevingstools en weet deze snel met elkaar te combineren.

Je krijgt complimenten over hoe mooi je eBook er uit ziet en dat het zo goed bij je past.

Je gaat zien hoe je je huisstijl ook in je social media posts kan gaan verwerken. Krijgt creatieve inzichten voor andere gratis weggevers.

Je leert met het gratis ontwerpprogramma Canva werken (in combinatie met andere gratis online ontwerpprogramma’s)

Je leert een template te maken in Canva die je zelf opnieuw kunt vullen met nieuw tekst- en foto materiaal.

Jouw weggever of eBook is een veel gedownload item en komt helemaal overheen met je huisstijl.

Toffe berichten van deelnemers over de training!

Ja! Ik raad deze training zeker aan! Voor alle ondernemers die het creatieve proces van het maken van een (werk)boek leuk vinden en het graag zelf willen leren en doen!

Ha Ilse! Ik heb er een echt boek van gemaakt! Met behulp van jouw cursus. Het zou eerst
een ebook worden, maar het werd toch een echt softcover boek van 148 pagina’s.
Met een super lay-out en dat allemaal in Canva gemaakt, met behulp van jouw cursus!

En de training werkt zeker!! Kijk t elke keer terug en werk zo aan elke keer weer een nieuw e-book🍀👍🏻

Met veel plezier heb ik de afgelopen weken gewerkt aan een gratis eBook voor op mijn website. Ik heb het maken van dit eBook gebruikt om handigheid te krijgen in het maken van een eBook, omdat ik werkboeken wil maken voor mijn clienten ter ondersteuning van de loopbaantrajecten.

Inmiddels ben ik bezig met een werkboek.
Dank Ilse voor alle inspiratie.

Hey Ilse,

Ik wil je even laten weten dat ik laaiend enthousiast ben. Wat is dit ontzettend leuk om te doen 😉.

Groetjes en nog een fijne avond. 

Yolanda

Na het afronden van deze training zit je helemaal in een creatieve Canva bubble. Je snapt  hoe het programma werkt, hoe je je huisstijl gebruikt in een ontwerp en welke andere online tools je kan inzetten om je eBook interactief en presenteerbaar te maken.  Het kost je minder tijd en moeite om aan de slag te gaan met vormgeving omdat je een gaaf template hebt staan die voor meerdere ontwerpen te gebruiken is! Denk aan een je social media afbeeldingen, afbeeldingen voor je website, instastories, een flyer, uitnodiging of nog een eBook! Gaaf toch?

Good design is good business

– Thomas J. Watson –

Herken je dit?

 

 

Is jouw (online) aanbod duidelijk, helder en helemaal naar je zin? Ben je klaar om aan het werk te gaan? Opdrachten binnen te halen, klanten te ontvangen maar mis je nog iets extra’s waar je je mee kan onderscheiden?

Wil je je meer geinteresseerden je nieuwsbrief sturen en je emaillijst vergroten door een aantrekkelijke weggever te maken?

Heb je waardevolle informatie op papier staan alleen presenteer je het nu in een wat saai worddocument? Of loop je te rommelen in powerpoint? En wil het net allemaal net niet lekker werken zoals jij het bedoeld?

Wat levert een goed eBook je eigenlijk op? Waar moet ik een eBook over maken en voor wie?

Je weet wel wat van kleuren, huisstijl en lettertypes maar nu dan? Waar begin je? In welk programma? Hoe maak je daar een eBook van?

Je hebt vormgevingsvragen en/of loopt tegen beperkingen aan en je hebt gelijk geen zin meer. Hoe maak je afbeeldingen zwart/wit? Hoe maak je de achtergrond van een afbeelding transparant? Hoe sla je je bestanden op. Waar vind je gratis foto’s?

Weet jij soms niet meer waar je het moet zoeken online, te veel inspiratie, voorbeelden en ideeen, en wat moet je er mee? Ben je uitgegoogled en wil je nu lekker aan de slag?

Heb je behoefte aan feedback of een platform waar je snel je ‘hoe doe ik dit’ vragen kan stellen?

Hoe  maak je een mock-up, zo’n 3D plaatje van je eBook, zodat je dit plaatje op je website kan zettten.

Wie ben ik?

 

Hey! Ik ben Ilse! Digitaal vormgever.

Ik ben gek op digitaal vormgeven. Stoeien in Indesign, Illustrator of Photoshop doe ik het liefst. Eindeloos verdwalen & mijn geduld op de proef stellen in videoprogramma’s. Ik word geïnspireerd door stedentripjes & reizen, tijdschriften, (woon) winkels, restaurants, cafe’s en gewoon, door mensen, door dromen, door te doen.

Ik vind het de grootste uitdaging om op onderzoek te gaan, mezelf te leren te creëren op het gebied van illustreren, fotograferen en ontwerpen. Vooral op de computer!  Dit te mogen delen met jou, met ondernemers of met creatievelingen is waar Something Ilse over gaat.

Mijn eerste opdracht in de zomer van 2015  was het eBook voor een (online) onderneemster Marjan van de Bult. Voor haar bedrijf de ‘gelukfabriek’ maakte ik  ‘De Bucketlist voor geluk’ – 80 tips voor een gelukkig leven’. Wat een feestje om te maken! Na het maken van dit eBook begreep ik pas echt de impact van wat een eBook, een gratis weggever voor een ondernemer of je bedrijf kan betekenen en wat het bereik is als je naam online verspreid wordt! Vele eBooks  later wil ik jou een inside geven in van een goed eBook! En je de de Tips, Tools en Trics bieden om zelf een eBook of werkboeken serie te maken in het gratis ontwerpprogramma Canva.

Voor wie is deze training?

 

Voor iedereen die is geïnteresseerd in vormgeven op de computer, meer wil weten en leren hoe je tekst met beeld combineert. Hoe je afbeeldingen zoekt, bewerkt en gebruikt, waar je ze vindt of laat maken en hoe je ze kan gebruiken (in je huisstijl).

Voor startende en/of ondernemende vrouwen die nieuwsgierig zijn wat het nut is van een eBook, wat je bereik er mee kan zijn. Je wil graag geïnspireerd worden door voorbeeld- eBooks en gaat graag aan de slag met praktische tips, tools en trics.

Wanneer je graag snel en kort wil weten ‘hoe het moet’! Hoe maak je zo’n 3d plaatje van een eBook . Hoe zorg je er voor dat een afbeelding transparant is aan de achterkant. Hoe zet je je eBook op je website? Hoe maak je je eBook interactief etc..

Creatieve en inspirerende doeners die zichzelf digibeet noemen. Maar wel lol hebben in het creëren van een digitaal product.

Zelfstandige startende onderneemsters (zzp-ers) of wanneer je plannen hebt te starten.

Jij bent Virtual Assistant en krijgt steeds vaker de vraag eBooks vorm te geven voor je opdrachtgever, of werkboeken (digitaal invulbaar) te maken, waar start je, wat gebruik je?

Voor ondernemers met een eigen praktijk. Hoe creeer je een huisstijl in je praktijk die tot uiting komt in al je beeldmateriaal.

Met mijn programma ‘Start met jouw eBook’ krijg je in 5 stappen de informatie die je nodig hebt om zelf jouw eigen eBook te maken. Want, hoe bijzonder is het als jouw weggever een super gewild & gedownload document wordt? Of wanneer je je klanten een tof document kan overhandigen. Zo bijzonder dat het wordt uitgeprint, ingevuld en vooral gedeeld. Wat levert het jouw bedrijf op als dat gebeurt?

 

Stel je voor…

The first step is you have to say that you can!

– Will Smith-

In een week heb je zelf jouw eBook ontworpen en weet je hoe je eBook kan  lanceren en ‘verkopen’.

 

Na deze training ……

Is jouw eBook klaar om gepubliceerd te worden.

Heb je voldoende vormgevings tips, tools & trics gekregen voor de vormgeving van je documenten en de inspiratie voor meer.

Ben je klaar om je e-maillijst uit te breiden, jouw unieke training te verkopen of een digi kijkje te geven in jouw bedrijf.

Kent Canva geen geheimen meer voor je, en heb je naar wens ook een kijkje in de professionele software gekregen. Weet je in ieder geval waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld bij drukwerk.

Heb ik inspiratie en ervaring gedeeld mbt de ontwikkeling en vormgeving van weggevers van mijn opdrachtgevers,

Heb je toegang tot mijn online bibliotheek waar alle tricks, tools en tips bij elkaar verzameld zijn, mis je iets?
Ik zoek het voor je op en maak er gelijk een filmpje of tutorial van, want iedere digibib begint met één eBook.

Staat je gratis weggever, training, of werkboek klaar op je website of ligt het klaar om uitgeprint te worden.

Blijf je lid van de facebookgroep met alle deelnemers, een enthousiaste groep vrouwen die ook graag zelf aan de slag willen en uit willen zoeken en het daarnaast leuk vinden elkaar creatief  te inspireren in digitale vormgeving.

Goeie vormgeving maakt heel veel uit, het levert meer downloads en dus bekendheid op! Feeling!
Eveline Ruitenberg

Kinderen Beter Begrijpen

Het gebruik van afbeeldingen en de lettertypes en erbij gebruikte figuren (pijlen e.d) vind ik prachtig
Daphne Hoogendoorn

Stoere Start

Het geeft mijn werkboek een veel Professionelere uitstraling.
Evelyn Prins

Onbeperkt Puur

Je bent een topper Ilse. Voor Bureau 2Join heb je vooral werkboeken, ebooks en headers gemaakt voor Facebook en daar ben ik erg tevreden mee. Ook de klanten waarvoor je deze boeken en headers hebt gemaakt, zijn zeer over het eindresultaat te spreken. En ook (ook niet onbelangrijk toch…) ben je daarnaast een leuk mens en super fijn in communicatie en omgang.

Nicole van Zetten

Bureau2Join

Ik ben heel blij met mijn werkboeken. Ik gebruik ze voor mijn Money Club & Money Mastery (een on- en offline programma waarin onderneemsters leren echt goed te verdienen). Hierdoor krijgt mijn Money Club een professionelere uitstraling en wordt het meer 1 geheel, omdat alle lessen dezelfde look hebben.

Hilde Radt

Dé geldcoach voor vrouwelijke ondernemers!

Uitstraling!​ ​Ik gebruik een werkboek als​ gratis weggever en module werkboeken in online programma​. Ik vind het belangrijk dat De Stijl matcht met wat ik als bedrijf wil uitstralen​. ​
Martine de Troije

Sparkle. training & coaching

Design & Shine met jouw ebook

Het programma 

Stap 1

Kick off! Ready? Set? Go!
Inhoud | Onderwerp | Titel
Planning | De ‘Call to Action’De voorbereiding

Stap 4

The final

De Cover van je eBook
Een mock up maken van je eBook

Stap 2

The Look & Lay out

De basisindeling van je eBook |  Huisstijl | Vormgeving.
Logo gebruik in je eBook

Stap 5

The launch

Het lanceren en verspreiden van je eBook of gratis weggever.

 

Stap 3

You Can(va) do it.

Alle about Canva
Maak jouw eBook in Canva!
Hoe sla je bestand op

The special

Alles over digitale (interactieve) invulbare werkboeken voor je online programma/academie

 

 

Bonussen!

Doran van Veenendaal

Doran geeft je een introductie op jouw positionering, jouw boodschap en authentieke branding. Waar sta jij voor, en wat is jouw hartmissie!

Eveline Broekhuizen

Ben jij klaar voor het schrijven van een boek? Of laat je je nog tegenhouden door twijfels? Omdat je geen idee hebt wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een boek?

Als schrijfcoach en redacteur heeft Eveline met tientallen auteurs meegewerkt aan hun boek. Dankzij haar jarenlange ervaring weet zij wat de schrijver graag van tevoren had willen weten – en die know how deelt Eveline met jou! Deze bonus eBooks èn ontspanningsoefening gaan over het schrijven van een (fysiek) boek, maar bijna alle tips en trics kun je ook direct toepassen op het schrijven van jouw eBook.

Rosanne Raubun

Rosanne laat in een video zien hoe je jouw EBook plaatst en integreert op je website met het programma mailchimp!

Marjan van de Bult

Marjan kijkt in een masterclass graag met je mee waar je nu staat, in en met je bedrijf, ze houdt er van met je te sparren, te brainstormen. Kijken waar je naar toe wil en vooral je wensen, ideeën en je bedrijf een flinke boost te geven.

Marte Methorst

Een minicursus Logo & Huisstijl van Marte Methorst. Marthe is branddesigner voor vrouwelijke onderneemsters. Met Studio Marte Methorst helpt zij onderneemsters met het realiseren van hun droombedrijf en de branding die daar bij past en vanuit het hart komt. Marthe voelt feilloos aan welke uitstraling past bij de identiteit van jouw bedrijf. 

Lynn van der Meer

Lynn laat zien wat een salesfunnel is en hoe dit kan werken voor je wanneer je eBook in gaat zetten als marketingampagne in ActiveCampaign.

De prijs!

 

Heb je nog vragen, twijfels? Let me know!

4 + 2 =

Veelgestelde vragen!

Wanneer kan ik starten?

Wanneer je je inschrijft ontvang je een bevestigings- en inlog email en heb je direct toegang tot de online leeromgeving. Je ontvangt iedere dag, zes dagen lang, een e-mail en krijg je toegang tot de nieuwe stap/les in de training. Heb je een dag, of periode geen tijd? No problem! Je blijft altijd toegang tot de lessen houden!

Ik wil wel meer weten over vormgeving maar weet nog niet waar ik mijn eBook over wil schrijven.

De training is zo opgebouwd dat de vormgeving pas bij stap 2 ter sprake komt. In stap 1 leg ik je alles uit over het doel van je eBook, het onderwerp, wat gaat een eBook je opleveren, je krijgt schrijftips en een idee van de planning van het maken  van een eBook. Ik geef je voorbeelden van  eBooks en onderwerpen van ondernemers waar ik mee gewerkt hebt, ik ga er vanuit dat je na stap 1 voldoende bent geïnspireerd de eerste stappen in eBookland te zetten!

Ik heb niet zo veel tijd, kan ik dan wel meedoen?

Je kunt de training ook per onderwerp of gedeelte volgen. Na het volgen van de lessen heb je altijd toegang tot alle lessen!

 

Hoe lang blijf ik toegang houden tot de training?

Ik laat je niet meer gaan!  🙂 Je mag altijd blijven!

Wat gebeurd er als ik me aanmeld?

Wanneer je de training in je winkelmandje hebt gezet kun je na het invullen van van je gegevens  betalen met iDeal. Je krijgt een bevestigingsmail, een mail met je factuur èn een mail met je inloggegevens voor de Club! 

Hoe lang duurt de training?

De training is verdeeld over vijf stappen/onderwerpen en een bonusles over het maken van werkboeken/lesmodules. Ieder onderwerp wordt uitgebreid besproken (zie hierboven het lessenoverzicht). Daarnaast zijn er nog een aantal extra bonussen. Ik schat in dat je ongeveer twee uur per les nodig hebt. Maar, je kan het natuurlijk geheel op je eigen tempo doen. Het materiaal blijft immers beschikbaar forever ;-).

Beschik ik over de juiste software?

Je maakt jouw eBook in het gratis ontwerp programma Canva. Verder maken we gebruik van zoveel mogelijk gratis online tools. Je hebt alleen een laptop nodig. 

Wat heb ik nodig om te beginnen?

Je maakt jouw eBook in het gratis ontwerp programma Canva. Verder maken we gebruik van zoveel mogelijk gratis online tools. In stap één beginnen we met een werkboek over o.a. het onderwerp &  het doel van je eBook, daarnaast bespreek ik de call to action en tip ik een planning/rollenverdeling aan. Het is mooi als je je tekst al klaar hebt maar niet persé nodig. Wanneer dat wel zo is kun je de tekst in stap 1 nog toetsen en aanscherpen.

De gratis versie van Canva of Canva Pro

In principe is de training prima te volgen in de gratis versie van Canva. Je hebt zelfde keuze of je overstapt naar de betaalde versie van Canva (Canva Pro). In de training kom je vanzelf tegen wanneer Canva Pro net iets makkelijker is, maar het is niet noodzakelijk, of ik leg een andere manier uit.