Whatsapp 👩🏻‍💻 06 11197670 post@somethingilse.nl

Wat een leuke en interessante vraag kreeg ik!

Hoi Ilse,

“Het lijkt me hartstikke leuk om een e-book te maken.. Maar…wat heb ik, of iemand anders, aan een e-book?” 

Ik krijg deze vraag wel vaker, superleuk om er iets over uit te leggen! Stap 1 in mijn online training gaat hier ook helemaal over. Want daar leg ik uit wat een eBook eigenlijk is? En wat kan je met een eBook? Wat is het doel van een eBook? Waar schrijf je eigenlijk over? Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je een eBook gaat schrijven en/of vormgeven. Wat heb je daar voor nodig en in welke volgorde? Welke waarde geef jij aan je eBook? 

Een eBook wordt veelal ingezet als gratis weggever/download op een website en/of social media. Het is een soort online kadootje voor je bezoeker die er voor kan zorgen dat jouw klanten en/of de lezers, nog warm(er) enthousiaster worden van jouw aanbod en/of diensten. Je deelt ‘gratis’ waardevolle en interessante informatie die ervoor kan gaan zorgen dat iemand denkt, ‘Hè, dat is tof, ik wil hier meer over weten! Wat kan deze persoon nog meer voor mij betekenen! 

Ongemerkt is een eBook eigenlijk al heel gewoon! Ik weet zeker dat je al eens iets gedownload hebt van Internet, een bepaalde opvoedmethode, een dieet met uitleg, Crea knutseltips of een sportschema? Dit kan allemaal onder de noemer ‘eBook’ vallen. 

Een eBook is een soort uitgebreide online flyer, zeg maar! Maar dan wel één met een veel groter bereik! Want een eBook als download op je website of gedeeld via social media is voor de hele wereld zichtbaar! 

Het enige wat jij vraagt voor het downloaden van je eBook is een e-mailadres. Hoe meer
e-mailadressen je verzameld, hoe groter jouw e-maillijst wordt, des te meer mensen kun je blijven informeren en inspireren door ze wekelijks of maandelijks een email of je nieuwe eBook te sturen! 

Een eBook en/of gratis weggever kan qua inhoud en onderwerp dus van alles zijn, puur praktische informatie, een onderzoek, biografie, een checklist, een magazine, een planner, kalender, werkbladen, een cursus, reisschema etc! 

Je kan delen wat jij wilt en waar jij jezelf mee wil en kan onderscheiden in jouw onderneming, bedrijf, praktijk of als je unieke Jij. 

Stap 1 van de online training ‘Start met jouw eBook’ gaat nog veel verder in op dit onderwerp.

Bestel het superdikke werk- notitie- inspiratie- & DIY eBook- doeBoek en start met jouw eBook!

Wil jij leren hoe je zelf jouw eBook schrijft en maakt? In dit uitgebreide inspiratie werkboek leg ik je alles uit! In 5 uitgebreide stappen behandel ik alle in's en outs over het schrijven en vormgeven van een eBook, het maken van een gratis weggever of digitale werkboeken voor bijvoorbeeld een online programma. Ik leg uit waarom een goed eBook ontwerp waardevol is voor jouw onderneming. Hoe je je eigen huisstijl creëert èn hoe je deze verwerkt in je eBook (denk aan kleur, afbeeldingen en lettertypes). Hoe je er voor zorgt dat jouw ontwerp een unieke look & feel krijgt, op zo'n manier dat je dit voor ieder ander ontwerp weer opnieuw kan gebruiken.

ebook inspiratieboek